Jari

Jari is een relaxte does, heeft zijn blaffertje wel bij, maar we kunnen hem overal mee naar toenemen. Door wat vervelende ervaringen is hij in eerste instantie niet altijd even vriendelijk naar andere reuen, maar als hij dan even de kat uit de boom heeft gekeken en de andere hond blijkt geen kwaad in de zin te hebben dan kan het los gaan! Lekker rennen en spelen en stoeien met elkaar! Daarnaast doen Jari en Miriam behendigheid op recreatief niveau en leuke workshops samen!

Jari 26 10 2015Stamboom Jari

Dekreu Jari

Jari heeft zijn keuringen om dekreu te mogen worden gehad bij de Vereniging de Nederlandse Schapendoes (VNS). Om dekreu te mogen worden bij de VNS moet hij een aantal zaken op orde hebben: 2x een positieve inventarisatie of 1x positieve inventarisatie en 2 shows met minimale uitslag ZG (zeer goed). Daarnaast moet er ook onderzoek gedaan worden naar PRA via een bloedtest en dienen de ogen goedgekeurd te zijn tijdens een ECVO (oogonderzoek op allerlei oogziekten), dit laatste moet ook voor het dekken bij aangesloten fokkers van de Schapendoesclub in orde zijn. Schapendoes-weekend-Beekbergen-2012-300.jpg

Op 15 september 2011 is Jari voor het eerst gekeurd door Jan de Gids tijdens het Doezenweekend in Lochem. Hij hield er een keurig rapport aan over!
Op 20 november 2011 heb ik samen met Jari meegedaan aan de KCM (Kampioens Clubmatch van alleen Schapendoezen) in Leerdam. Daar haalde hij 5U (Uitmuntend, 5e plaats).
Op 20 mei 2012 kreeg Jari zijn 2e inventarisatie en met alleen maar G’s (Goed) op zijn rapport en 1 maal een V was wel duidelijk dat hij een prima bijdrage kan leveren aan het ras!

Op 1 mei 2012 heeft Jari dan ook zijn eerste ECVO test ondergaan (ik wilde dit eerst testen voor de veel duurdere PRA-test, omdat we eigenlijk al wisten dat Jari daar ++ voor zou testen gezien zijn ouders ook beiden ++ zijn). Alles was goed! Dus ook deze test weer positief doorstaan! Een weekje later is er bloed afgenomen voor de PRA test die in Duitsland wordt uitgevoerd en daarvan kregen we de uitslag in juni binnen: ++ zoals verwacht! Op de Jongehondendag in Zwolle op 26 mei 2013 heeft Jari weer de ECVO ogentest ondergaan en ook daar weer de uitslag alles vrij gekregen, ook in september 2014 weer de “all-clear”!

Papa Jari
Op 27 februari 2014 is Jari voor het eerst vader geworden van een ontzettend leuk nestje doezen, hier lees je meer over in het tabblad Jari & Bam Bam! In 2015 is hij papa geworden van de I-pups van Deerne Dartel en de N-pups bij de Olde Grise! Stuk voor stuk ook allemaal weer geweldige pups!

 

IMG_6742

3 Reacties op Jari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.